Pia Barbara Hrovat,

univ. dipl. iur

Pia Barbara Hrovat - P.E.N.D Slovenija, Društvo za preprečevanje nasilja v športu in družini

V letih 2000 – 2008 sem delovala kot kazenska sodnica in leta 2011 začela s samostojno odvetniško prakso. V imenik odvetnikov sem bila vpisana kot pooblaščenka mladoletnih žrtev kaznivih dejanj v kazenskih postopkih na sodišču in bila predavateljica na povabilo Varuhinje človekovih pravic. Sem predsednica disciplinske komisije Plavalne zveze Slovenije, pred tem Zveze kotalkarskih športov Slovenije. Bivša vrhunska športnica, udeleženka svetovnega, večih evropskih prvenstev in državna prvakinja v umetnostnem kotalkanju, še vedno športnica po duši. Predvsem pa mati treh otrok.

Verjamem da …

  • je potrebno zaščititi vsakogar pred vsemi oblikami nasilja, še posebej pa ranljive skupine
  • mora pravo predstavljati pravično in prav
  • je stigma žrtev nasilja v družini nepoštena in ponižujoča
  • je potrebno nasilje z vso resnostjo procesirati in zavzeti ničelno toleranco
  • je potrebno izvajati ničelno toleranco do sekundarne viktimizacije
  • je potrebno sekundarno viktimizacijo sankcionirati
  • In verjamem tudi, da je nasilje v družini  skrbno postavljena fizična, finančna in psihološka past (citat: Leslie Morgan Steiner)

Laura Borota,

dipl. ekon.

Laura Borota - P.E.N.D Slovenija, Društvo za preprečevanje nasilja v športu in družini

Mati enega otroka, izkušena v postavljanju strategij za socialne medije, organizaciji dogodkov, prodaji in ustvarjanju vsebin, trenutno v IT svetu.

  • Verjamem, da obstaja sistem, ki postavlja otroke na prvo mesto in ne favorizira ene ali druge strani
  • Verjamem v sistem, kjer neizpolnjevanju dolžnosti sledijo primerne sankcije
  • Verjamem, da se psihičnemu in finančnemu nasilju ter manipulacijam ne posveča dovolj pozornosti

 

»Zloraba raste iz stališč in vrednot, ne iz občutkov. Njegove korenine so lastništvo, deblo je pravica, veje pa nadzor.« ― Lundy Bancroft

Sara Verderber

Raziskovalka in aktivistka na področju preprečevanja nasilja nad ženskami, otroki in drugimi marginaliziranimi skupinami. Trenutno zaključujem doktorski študij na Fakulteti za socialno delo Univerze v Ljubljani.
Verjamem v pravico in borbo za enake možnosti ter za krepitev glasu depriviligiranim.

Goran Vranešević

dr. filozofije in teoretske psihoanalize

Raziskovalec na področju analize jezika, razvoja uma, forenzičnih postopkov prilagojenih zaščiti otrok in politik človekovih pravic.

Emil Tahirović

Emil Tahirovic - član P.E.N.D Slovenija, Društva za preprečevanje nasilja v športu in družini

Dvakratni udeleženec Poletnih olimpijskih iger (Atene 2004 in Peking 2008), dvakratni sredozemski prvak Almeida 2005 (50 m prsno in v štafeti 4×100 delfin) ter tudi dvakratni nosilec bronaste medalje evropskega prvenstva v kratkih bazenih Dunaj 2004 in Reka 2008 (50 m prsno). Skupaj s trenerjem Ronijem Pikcem je prejel svetovno diplomo za fair-play za leto 2006, ki jo podeljuje Mednarodni komite za fair-play (CVIFP).

“Molčati o spolni zlorabi je prav tako zločin, saj s tem tovrstnemu kriminalu nikoli ne bo konca.
Obsojam tovrstna dejanja, predvsem izkoriščanje zaupanja podrejenega položaja, ker to početje je dno človeške družbe in velika pika pri ustvarjanju človeškega dostojanstva žrtve.
Potrebno je izpostavljati in poudarjati, da se dejanja, kot je spolna zloraba, ter zloraba zaupanja žrtve na glas izrazi, ter da toleranca do tovrstnih zločincev postane ničelna.“